Vilanova i la Geltrú (ES) 15 octubre 1922 / Barcelona (ES) 6 juliol 2009

Guionista i dibuixant d’historietes, creador de personatges com Aspirino i Colodión i Topolino, l’últim heroi.

A curta edat s’inicia com a professional en el món de la historieta treballant per a les editorials Marco, Bruguera i Hispano Americana. En aquesta última va publicar diversos treballs a la revista “Leyendas Infantiles”, on, entre altres coses, s’ocupava de calcar pàgines a color dels clàssics nord-americans (Flash Gordon, Tarzán, Terry y los Piratas, etc), per poder imprimir-les després en blanc i negre.

Figueras va estudiar altres opcions professionals i vist el panorama professional a Espanya, es va traslladar amb la família a Caracas el 1956, per treballar amb el seu amic i col·lega Àngel Puigmiquel.

Junts van elaborar centenars de curts animats publicitaris i un curtmetratge (Venezuela vista por los niños), i van dibuixar tires humorístiques per a una revista de la petroliera Shell.

Tot i comptar amb bona feina i d’haver tingut un fill a Caracas, va sentir que la situació política s’enraria i el 1963 torna a Espanya on va continuar amb l’animació publicitària fins a la seva mort a l’estiu de 2009, amb 87 anys.

 

Font: 

https://autoresdecomic.blogspot.com/2009/07/alfonso-figueras-y-yo.html

Il·lustració: http://leer-comics.blogspot.com/2019/01/coleccion-ole-51-aspirino-y-colodion-y.html