Solivella, Tarragona (ES) 20 setembre 1909 / Lloc i data de decés, desconegut

Educador. Inspector de Primer Ensenyament. Submarinista

Amadeu Travé Domingo, mestre nascut a Solivella, va exercir la seva professió a Cornudella de Montsant, a més de ser inspector a Tarragona d’ensenyament primari.

Amb la derrota militar s’exilia a França. Posteriorment torna a Catalunya i tot i gaudir de bons contactes amb el govern franquista (el seu germà Gregorio seria alcalde de Solivella) obre una acadèmia a Barcelona però és empresonat per haver estat comissari polític durant la guerra.

L’any 1943 marxa a Veneçuela acceptant la proposta d’un company i exerceix per poc temps de mestre. Aficionat a la pesca submarina treballa de representant de material esportiu i Veneçuela es convertiria en el seu centre d’operacions en aquesta àrea. El 1946, a la distància, va ser un dels fundadors de l’Associació de Pesca Submarina de Barcelona i va promoure la creació d’un capítol veneçolà. El 1947 va publicar el llibre “Caza Submarina”, el primer tractat escrit a Iberoamèrica sobre aquest tema. Sol·licita i rep la ciutadania veneçolana, ratificat amb la cèdula d’identitat nombre 1.884.220. La seva residència se situa en el Municipi Leoncio Martínez, municipi Sucre de l’estat Miranda (VE).

 

A principi dels anys seixanta va presidir l’Associació de Submarinistes de Veneçuela i el 1968 és ressenyat en el treball de Miquel Àngel Prieto, titulat “Diarima” sobre els petroglifs submarins de Punta Diárima-Punta Iguana-Peña Ahogada, La Salina a la Costa de Carayaca a l’estat Vargas, Veneçuela.

fonts:

https://www.enciclopedia.cat/work/eec?page=207

Centre d’Estudis de la Conca de Barberà

DIARIMA: Los Petroglifos Submarinos de Punta Diárima-Punta Iguana-Peña Ahogada, La Salina Costa de Carayaca, Venezuela y El Origen del Hombre Americano. Miguel Angel Prieto. Universidad Simón Bolivar. Universidad Central de Venezuela. Edición 50 Aniversario 1968 -2018. Liceo Andrés Bello. Caracas . 1968 – Fundación Simón Rodriguez, 2018.

Fotografies.

Portada del llibre “Caza Submarina”, d’Amadeu Travé. © todocoleccion.es

Págines interiors del llibre “Caza Submarina”, d’Amadeu Travé. © todocoleccion.es