Ningú pensava que un net de Pancho Flamerich Carbonell, natural de Cabrera de Mar, arribaria a la presidència de Veneçuela.

Tot i que entre els seus paisans era “Cesc”, diminutiu del seu nom, per als seus clients era “Pancho” Flamerich, el català.

Emigrant econòmic i reeixit comerciant, el segon fill de la seva quarta filla (Clorinda Gregoria Flamerich Pereira) seria membre de la Junta de Govern que dirigiria el país durant els anys cinquanta.

Germán Suárez Flamerich (1907 – 1990) va ser un polític, advocat i diplomàtic natiu de Caracas. President de la Junta de Govern després del magnicidi de Carlos Delgado Chalbaud el 13 de novembre de 1950. El seu període de comandament va ser de 1950 a 1952.

El seu mandat no va ser especialment rellevant, ja que qui exercia com a autèntic cap era el general Marcos Evangelista Pérez Jiménez. Va estar casat amb Rosario Pérez Carreño, germana del metge i docent veneçolà Miguel Pérez Carreño.

Una vegada que deixa la vida política, a la tardor de 1953, en el marc d’un viatge de vacances a Europa, va visitar Cabrera de Mar, on es va reunir amb parents d’aquella localitat.

 

Font: Investigació pròpia

Fotografia: Al centre Suárez Flamerich, flanquejat per Marcos Pérez Jiménez i Luis Llovera Páez. 1952. Autor desconegut.