La presentació de la Naranjo a Caracas, quan el 2010 va portar l’”Adagio Tours” encara és comentada entre els seus fans.

Filla de pares andalusos (Francisco i Patricia) que van emigrar a Catalunya en la dècada de 1960, Mònica va néixer el 23 de maig de 1974 a Figueres, el poble on va néixer i va morir Salvador Dalí (1904-1989).

La seva única visita a Veneçuela la va fer el novembre de 2010 quan es va presentar en Caracas a la Terrassa del CCCT (Centro Ciudad Comercial Tamanaco) amb el seu Adagio Tour, amb un concepte simfònic i una posada en escena teatral.

A l’escenari la va acompanyar l’Orquestra Simfònica de Veneçuela. Va incloure peces com “Europa”, “Inmensidad”, “Desátame”, “Usted”, “Empiezo a recordarte” i la coneguda “Sobreviviré”, que durant la pandèmia de 2020 va ser una mena d’himne oficiós a Espanya.

 

Mònica Naranjo és una icona per al món LGTB. I hi ha raons per a això: A més d’haver ‘sortit de l’armari’ com bisexual, cada vegada que té oportunitat es declara a favor dels drets i la diversitat sexual. Caracas no va ser una excepció i va dedicar unes paraules a la comunitat LGBT on va declarar que ‘cal ser feliços i lliures’ i ‘visca la comunitat’.

Una de les presentacions més sentides de la Naranjo, és ella cantant en català al Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona la cançó “Amazing Grace”, acompanyada per l’Orquestra Simfònica Juvenil de Barcelona, la Banda de Gaites Xuntanza de Catalunya i la polifònica de Puig-reig. Impossible veure-la i no sentir-se commogut. Més avall, l’enllaç al video.

Mònica Naranjo a la Sagrada Família (vídeo): click_aqui