El cantant, natural de Sabadell, ha venut més de 4 milions de discos en tota la seva carrera i s’ha presentat a Veneçuela en dues ocasions.

La primera visita de Dalma va ser el 1991. Tot i haver tingut un èxit important amb ‘Esa chica es mía’ els seus promotors no van veure possibilitats en aquest mercat. Va ser el 1991, sent ja un cantant consagrat, quan llença “Bailar pegados” i és convidat a una festa privada.

En algun moment de la vida del país, no era estrany que cantants de tot arreu de món vinguessin a Veneçuela per cantar en presentacions privades. Així va passar amb “Los del Río”, que el març del 1992, mentre realitzaven una gira promocional per Amèrica de Sud, van ser convidats a Caracas, a una festa privada de l’empresari veneçolà Gustavo Cisneros.

Per a l’actuació del duo es va disposar d’una professora local de flamenc, Diana Patricia Cubillán Herrera, qui faria un petit espectacle per als convidats. Los del Río van quedar gratament sorpresos per la destresa en el ball de Diana Patricia. De manera espontània, Antonio Romero Monge (un dels integrants del duo), a la meitat de la interpretació, va recitar la popular estrofa -aquella de “tu cuerpo es pa’ darle alegría y cosa buena”. La resta és història.

Tornant a Dalma, no és sinó una dècada més tard -octubre de 2009- que torna a Veneçuela, a promocionar el seu àlbum “A buena hora”, contentiu de la cançó del mateix nom, presentant-se només a Caracas, a l’Hotel Tamanaco.

Dalma va estar casat (1994-2000) amb la model catalana Maribel Sanz i van tenir un fill, en Sergi.

 

Font:

https://es.wikipedia.org/wiki/Sergio_Dalma

https://www.nacion.com/archivo/sergio-dalma-llega-hoy/3TDEF3RI3NBN3CI4FYXL65HO5Y/story/

Foto: Sergio Dalma en concert a Valladolid (febrer de 2015) By Ruben Ortega