El gran Nino Bravo va visitar Caracas en dues ocasions. En una d’elles va compartir escenari amb la veneçolana Nancy Ramos.

Prematurament desaparegut en un infortunat accident de trànsit, el cantant valencià Nino Bravo (1944-1973) va visitar Veneçuela en dues oportunitats: L’octubre de 1970, quan va aparèixer al programa sabatí de la cadena televisiva Venevisión, “Sábado Sensacional” i va realitzar presentacions personals al local nocturn “l’Hipocampo”, ubicat al Centre Comercial Chacaíto de Caracas, on va compartir tarima amb la cantant veneçolana Nancy Ramos. Les presentacions van anar a casa plena.

La seva segona i última presentació veneçolana va ser l’any següent, el novembre de 1971. La televisora RCTV -rival de Venevisión- llença el programa “Martes Monumental” i porta al cantant, que sonava insistentment en totes les ràdios amb els temes “Te quiero” i “Mi gran amor”.

Aquest cop només va venir a la televisió i encara que va rebre ofertes per a presentacions personals, havia de tornar a Espanya.

Bravo va ser tan popular a Veneçuela que la casa de discs Polydor va crear un disc recopilador titulat “Nino Bravo en Caracas”, on a la caràtula apareixia el cantant posant amb la nau “Santa Maria” de fons, al Parque del Este de Caracas. El disc va ser rècord en vendes.

No es conserva cap enregistrament seu en valencià o en català.

Fonts:

Història del Pop Rock Veneçolà. Facebook 2019

fotografies:

Nino Bravo (blanc i negre) 1972 © RTVE

Disc: Nino Bravo a Caracas. © Polydor. Autor desconegut

Enllaços a videos:

Video 1 – Nino Bravo 

Video 2 – Nino Bravo