Professor a MIT i cofundador de Billion Prices i PriceStats busca establir iniciatives acadèmiques que millorin les mesures macroeconòmiques

Roberto Rigobón Albert, nascut a Caracas, és fill d’Alba Albert Castellví (1936-2011), nascuda a Mola, Tarragona (ES) i d’Oswaldo Rigobón Verdi, nascut a l’Argentina.

És professor de Gerència a Society of Sloan Fellows i d’Economia Aplicada al MIT (Massachusetts Institute of Technology) Sloan School of Management.

També és investigador associat de l’Oficina Nacional d’Investigació Econòmica, membre del Comitè Assessor Científic de l’Oficina del Cens i professor visitant en el IESA (Institut d’Estudis Superiors d’Administració – Caracas / VE).

Les seves àrees d’investigació són l’economia internacional, l’economia monetària i l’economia del desenvolupament. Actualment estudia les propietats de les pràctiques internacionals de fixació de preus, tractant de produir mesures alternatives d’inflació.

És un dels dos membres fundadors del Projecte Billion Prices i cofundador de PriceStats.

Roberto es va unir a l’Escola de Negocis de MIT el 1997 i va guanyar tres vegades el premi al “Mestre de l’any” i el premi a l’”Excel·lència en l’ensenyament”.

Va rebre el seu doctorat en economia del MIT el 1997, un MBA del IESA (VE) el 1991 i la seva llicenciatura en enginyeria elèctrica de la Universitat Simón Bolívar (VE) en 1984. Està casat i té tres fills.

 

Font: https://mitsloan.mit.edu/faculty/directory/roberto-rigobon

http://web.mit.edu/rigobon/www/bio.html

Fotografies: http://web.mit.edu/