El seu lloc a Veneçuela era l’Estudi Mata de Coco, a Caracas.

El Último de la Fila va ser un grup musical de rock espanyol, sorgit a la ciutat de Barcelona i liderat per Manolo García (vocalista) i Quimi Portet (guitarrista).

Ha estat un dels grups de més èxit a Espanya durant les dècades de 1980 i de 1990, anys en què van gravar set àlbums musicals i nombroses gires.

El grup va anunciar la seva dissolució el 1998, i els dos líders, García i Portet van emprendre reeixides carreres per separat.

Tres visites, tres

El 1988 visiten per primera vegada Caracas, per promocionar el seu LP “Como la cabeza al sombrero”. El seu debut va ser el 29 d’abril, a l’Estudi Mata de Coco de Caracas. Els va acompanyar la banda 20/20, un grup veneçolà d’efímera existència.

Caracas va ser el banc de proves de la gira que van emprendre un mes més tard i que els portaria per tot l’estat espanyol a tocar en 14 camps de futbol, 23 places de toros, 12 pavellons esportius i altres 19 espais a l’aire lliure.

En l’estiu de 1989 tornen a Veneçuela, en el marc d’una nova gira promocional que també els va portar a Mèxic, Colòmbia, l’Argentina i els Estats Units (Los Angeles). Aquesta visita està documentada a la pàgina web de Manolo García (manologarciaycia.com), però no es van trobar registres locals.

El seu últim viatge documentat va ser el 1991 -també a l’Estudi Mata de coco- els dies 15 i 16 d’agost de 1991. Els va acompanyar la banda veneçolana Sentimiento Muerto.

 

Font:

manologarciaycia.com

https://es.wikipedia.org/wiki/El_%C3%9Altimo_de_la_Fila

Fotografia: Manolo García i Quimi Portet. Foto: © La Marxa