Barcelona (ES) 1936

Arquitecte. Escultor.

Va néixer a Barcelona (ES) fill del també escultor Ernesto Maragall i de la veneçolana Fina McGill Sarrià. La seva família es va exiliar a Veneçuela quan tenia tres anys.

Va estudiar arquitectura a la Universitat de Cornell, estat de Nova York (US), de la qual es va graduar el 1966. Aquí va cursar també estudis d’escultura.

Va començar la seva activitat professional a Ithaca, Nova York. Posteriorment va treballar a l’Oficina d’Arquitectura de Mario Romañach i a la de Donald Belcher & Associats.

Va tornar a Veneçuela, i poc temps després va ser membre associat de l’oficina de Juliol Volant. Va realitzar estudis de postgrau en Disseny Arquitectònic a la Universidad Simón Bolívar (USB) de la ciutat de Caracas.

El 1972 va fundar Maragall & Asociados. Aquell mateix any va iniciar la seva activitat docent com a professor de disseny arquitectònic de la USB. En paral·lel, ha desenvolupat una profusa carrera com a escultor i ha realitzat nombroses exposicions individuals.

Ha estat professor de Disseny i Estudis Urbans, així com d’Escultura a la Universidad Simón Bolívar de Caracas.

Està casat amb Silvia Elisa Velutini Zuloaga, i tenen quatre fills: Juan Ernesto, María Fernanda, Clara Elena i Julio Luis.

 

Obres

• Torre ABA a la urbanització Las Mercedes (1975),

• Desenvolupament i remodelació de l’Hotel Margarita Hilton Internacional (1993).

• Villa Bermeja (Chulavista), (1986)

• Passeig Marítim de la Barceloneta, Espanya (1996)

• Passeig José María Vargas

 

Font: https://es.wikipedia.org/wiki/Julio_Maragall

Fotografia: Fons familiar família Maragall Velutini.