Amb obres de Brotons i Schuman, Javier Bonet es va apoderar del Teresa Carreño.

Originari de València (ES – octubre del 1965), després de començar la seva formació a Espanya de la mà del seu pare i de Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis a la Folkwang Musikhochschule d’Essen (DE) amb Hermann Baumann.

També va participar en classes magistrals amb professors com Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster.

Investigador inquiet, concertista internacional, molt actiu en la música de cambra, la seva gran versatilitat fa que paral·lelament desenvolupi un treball internacionalment reconegut en l’àmbit de la trompa natural.

És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals “Corniloquio”.

Amb la trompa natural té ja publicats amb ARSIS quatre CD ‘s, amb Miriam Gómez-Morán (Tableau Musical i Sonates per a pianoforte i trompa) i amb Corniloquio, un dedicat a Dauprat i l’altre a J. F. Gallay.

Amb la trompa moderna podem veure’l tant estrenant composicions dels més actuals creadors, com brillant en el món de la més variada música de cambra o presentant originals programes pedagògics.

Ha tocat com a solista amb la majoria de les orquestres espanyoles, en multitud de països europeus i a Taiwan, Xina, Veneçuela, Argentina, Japó o els EUA.

Compta amb diverses estrenes mundials de concerts amb orquestra, com els d’E. Cosma, J. Colomer, M. Constant, l’estrena a Espanya del concert de Ligeti l’any 2000 i el 2009 l’estrena mundial amb l’Orquestra Nacional d’Espanya del concert “Ab Origine” de Salvador Brotons.

Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions; Porcia, Ginebra i ARD de Munic.

Javier Bonet és membre de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 1987.

Bonet a Caracas

El divendres 31 d’octubre de 2014, a la Sala José Félix Ribas del Teatre Teresa Carreño, amb l’Orquestra Simfònica de Veneçuela, dirigida per Luis Miguel González, Javier Bonet va ser el solista en una vetllada que va incloure peces de l’alemany Robert Schumann i del català Salvador Brotons i Soler. Molt aplaudida la seva interpretació.

No era la primera vegada que Bonet visitava Veneçuela. Ja el novembre de 2012, s’havia presentat amb idèntic èxit al mateix escenari, sota la direcció de Theodore Kuchar.

 

Font i imatge:

https://www.javierbonet.com/