El maig de 2004, el metge català va estar a Caracas, en un congrés mèdic. Un altre català, el doctor Valentí Fuster el va acompanyar.

Juan José Badimón Maestro-Barcelona (ES)-  és Professor de Medicina i Director de la Unitat d’Investigació d’aterotrombosis a l’Institut Cardiovascular, Escola de Medicina Mount Sinai, Nova York.

Badimón es va graduar de la Universitat de Barcelona el 1982. El mateix any, es va mudar als Estats Units on va exercir com a investigador postdoctoral a la Clínica Mayo fins a 1984.

Després va treballar a l’Hospital Mount Sinai de Nova York (1984-1990), Hospital General de Massachusetts, Boston (1990-1994).

El 1994 va tornar a l’Escola de Medicina del Mount Sinai a Nova York.

És membre de l’American College of Cardiology (FACC) i de l’American Heart Association (Faha).

Va ser guardonat amb un Doctorat Honoris Causa per la Universitat Catòlica de Buenos Aires, professor visitant Ad-Honorem de la Universitat Central de Bogotà, Colòmbia; Professor Honorari de l’Escola de Medicina de Tucumán, Argentina; Membre honorari de la Societat Espanyola i Veneçolana d’Arterioesclerosi, així com de les Societats de Cardiologia de Xile, Argentina i Mèxic.

Badimón a Caracas

El maig de 2004 es va commemorar el centenari de la fundació de l’Acadèmia Nacional de Medicina i es va realitzar un congrés internacional, al qual van donar el nom del metge de Caracas José Ignacio Baldó Soulés (1898-1976), d’arrels andorranes i franc pirinenques.

El Dr. Badimón va ser un dels convidats especials. El divendres 28 de maig va presentar, juntament amb el Dr. Valentí Fuster “Avenços recents sobre el coneixement de la placa inestable”.

 

Font: Gac Méd Caracas v.111 n.4 Caracas des. 2003

Fotografia: Presa de possessió com a Acadèmic d’Honor de l’Excm. Sr. Juan José Badimón. © Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia (Espanya)