El cardiòleg català va visitar Caracas el 2004

Valentí Fuster Carulla (Barcelona (ES) 20-1-1943), marquès de Fuster, és un dels cardiòlegs més destacats del món.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, en els anys 70 es va traslladar als Estats Units. Des de 1994 treballa a l’Hospital Mont Sinai de Nova York. El 2013 va ser nomenat director general del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC) a Madrid.

La seva tasca investigadora abasta múltiples temes relacionats amb el funcionament del cor. Ha publicat més de 400 articles sobre afeccions de l’artèria coronària, arterioesclerosi i trombosi. En el pla divulgatiu, manté un gran compromís per ajudar a la difusió de la ciència a Espanya i Iberoamèrica.

El 2006, Valentí Fuster va ser nomenat president de l’Associació Mundial de Cardiologia. És editor, juntament amb Ira S. Nash, de llibres de text sobre cardiologia: The Heart i Atherothrombosis and Coronary Artery Disease. El 1996 va ser guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació i Científica i Tècnica.

A més de l’atenció directa a pacients, Valentí està involucrat en diverses iniciatives per a la millora de la salut pública en sectors desfavorits i països en desenvolupament (algunes a través de la seva “Fundació SHE”).

Entre els reconeixements a la seva tasca cal destacar que el doctor Fuster és l’únic cardiòleg que ha rebut els màxims guardons d’investigació de les quatre principals organitzacions internacionals de cardiologia.

Fuster a Caracas

El maig de 2004 es va commemorar el centenari de la fundació de l’Acadèmia Nacional de Medicina i es va realitzar un congrés internacional, al qual van donar el nom del metge de Caracas José Ignacio Baldó Soulés (1898-1976), d’arrels andorranes i franc pirinenques.

El Dr. Fuster va ser un dels convidats especials. El divendres 28 de maig va presentar, juntament amb el Dr. Juan José Badimón la ponència “Avenços recents sobre el coneixement de la placa inestable”, i després, en forma individual va realitzar la ponència “Imagenologia coronària”.

 

Fonts:

Gac Méd Caracas v.111 n.4 Caracas des. 2003

www.as.com

Foto: as.com