El bàsquet el va portar de Catalunya a Maracay.

Ricard Casas Gurt (Manresa, 1962) és un entrenador de bàsquet. Ha desenvolupat pràcticament tota la seva carrera com a entrenador a Espanya, excepte en dues ocasions que va provar en altres lligues. Una d’aquestes vegades, va ser a Veneçuela.

 

L’experiència ‘maracayera’

El 2015, va arribar a la Lliga Professional de Bàsquet de Veneçuela, com a entrenador dels Toros d’Aragua, equip assentat a Maracay, capital de l’estat Aragua, una ciutat de poc més d’un milió d’habitants, situada al centre de Veneçuela, a uns 120 quilòmetres de Caracas.

L’equip contractant, els Toros d’Aragua, va ser fundat el 1974 i realitza els seus jocs al Gimnàs Rafael Romero Bolívar, anteriorment conegut com a Coliseo El Limón per estar situat a l’avinguda del mateix nom. Tot i tenir una llarga trajectòria en la lliga de màxim nivell de bàsquet veneçolà, mai ha arribat a una final en aquesta competició.

L’equip era entrenat pel zuliano Gustavo García, que va ser acomiadat per pobres resultats. El ‘mister’ Casas no va poder revertir la tendència i un cop va concloure la temporada, va marxar a Luanda, capital d’Angola a treballar amb el Clube Desportivo Primeiro de Agosto.

Eventualment, va tornar a Espanya i per a 2019 ja era a l’elit: era el segon entrenador del FC Barcelona, a l’Associació de Clubs de Bàsquet, ACB.

Font i imatge:

https://www.gigantes.com/