Amb Brahms, Sibelius i el seu art, va enamorar a Caracas

Francisco García Fullana (Mallorca, 1990) va començar a estudiar el violí a la seva ciutat natal amb Bernat Pomar, i després va cursar estudis superiors al Reial Conservatori de Música de Madrid amb Manuel Guillén.

És graduat de la Juilliard School de Nova York, on va estudiar amb Donald Weilerstein i Masao Kawasaki. Posteriorment, va culminar els seus estudis d’Artis Diploma a la Universitat del Sud de Califòrnia (USC) amb la violinista japonesa-americana Midori Goto.

Fullana és el guanyador del Pro Musicis International Award en 2015, el mateix any en què va guanyar el Primer Premi del Concurs Internacional Munetsugu de Nagoya al Japó, on també va rebre tots els premis especials.

El 2014 va guanyar el Primer Premi del Concurs Internacional Johannes Brahms a Àustria. Altres guardons inclouen primers premis en el Concurs Nacional “Pablo de Sarasate” i el “Julio Cardona” de Portugal.

Entre els seus guardons es troba també el Premi de la Fundació Maria Paula Alonso, amb la qual col·labora habitualment.

Gràcies a la generositat de la Stradivari Society de Chicago i de Clement i Karen Arrison, Francisco toca en els seus concerts amb un instrument molt especial: el “Mary Portman” ex-Kreisler Guarneri ‘del Gesù’ de l’any 1735.

 

A Veneçuela, amb Miller i amb Dudamel

La primera vegada que va visitar Caracas ho va fer com a solista convidat del concert per a violí i orquestra de Jean Sibelius amb la Simfònica Juvenil Teresa Carreño de Veneçuela, sota la direcció de Rebecca Miller. Va ser el divendres 8 de juny del 2012.

El 13 de desembre de 2014 va presentar-se a la Sala Simón Bolívar del Centre d’Acció Social per la Música. Allí va ser el solista del concert per a violí i orquestra de Johannes Brahms, sota la batuta del director Gustavo Dudamel, dirigint l’Orquestra Simfònica Teresa Carreño de Veneçuela i amb un ple total de públic.

 

Fonts:

franciscofullana.com

Fotografies: fotos de franciscofullana.com © Felix Broede

Diari de Mallorca: Enllaç aquí.