Un caraqueny, fill d’un arbucienc, és -a la ciutat de Boston (EUA) – figura rellevant en la lluita contra malalties infeccioses, inclòs la COVID-19.

Francisco Marty Forero (Caracas, 1967) va estudiar primària i secundària al Colegio Los Arcos (també anomenat Liceo Los Arcos) situat al sud-est de la capital veneçolana.

D’allí surt el 1984. Passa a l’Escola José María Vargas de la Facultat de Medicina de la Universidad Central de Venezuela, on es gradua en 1993.

A partir d’allí la seva carrera i formació es trasllada als Estats Units. Realitza estudis de medicina a l’Albert Einstein College of Medicine (Jacobi Medical Center), ubicat al barri de Bronx a la ciutat de Nova York.

Prossegueix estudis de medicina interna al Harvard Medical School de Boston, a l’estat de Massachusetts i s’especialitza en malalties infeccioses a l’Escola de Salut Pública de la Universitat de Harvard.

En l’actualitat treballa en el Dana-Farber Cancer Institute, un centre líder en investigació avançada i atenció experta del càncer, i en el Brigham and Women’s Hospital de Boston, un centre d’atenció mèdica i ensenyament de l’Escola de Medicina de Harvard.

El seu pare, Miguel Marty Pla (1942), és natiu d’Arbúcies, poble situat a la comarca de Selva, Girona. Viu i treballa a Veneçuela des de 1961. Casat amb Maria Lilia Forero, tenen tres fills, a més del Francisco.

Font:

https://connects.catalyst.harvard.edu/Profiles/display/Person/25892

https://orcid.org/0000-0002-3708-8734

Fotografia:

Presa de pantalla realitzada per Col·legi dels Arcs, pel seu compte de Twitter. Enllaç a la nota original, Clica aquí.