El polític barceloní, prematurament mort, va visitar breument Caracas el 2012

Francesc de Paula Gambús i Millet (1974-2019) va ser un polític, llicenciat en les carreres de ciències polítiques (Universitat Oberta de Catalunya) i administració (Universitat Autònoma de Barcelona).

Nascut a Barcelona el 1974, va estar durant cinc anys com a eurodiputat, una etapa en la qual va observar en primera línia els canvis radicals que està patint l’escenari polític i social del Vell Continent.

Casat i amb quatre fills, va començar a militar a les joventuts d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Posteriorment va treballar com a assessor al Parlament Europeu de l’eurodiputada d’UDC, Concepció Ferrer.

Més tard formaria part de l’equip assessor de CiU (Convergència i Unió) al Congrés dels Diputats (2005-2007) i regidor de Comerç i Consum a Badalona entre 2010 i 2011.

Va ser representant d’UDC a la comissió d’elaboració del programa electoral de CiU a les autonòmiques de 2010, després de les quals va ser nomenat cap de gabinet de la vicepresidenta de govern català, Joana Ortega, i més tard director general de Relacions Exteriors.

 

Gambús viatja a Caracas

L’octubre de 2012, en la seva condició de director general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya va visitar Caracas, en el marc d’una gira llatinoamericana.

El diumenge 21 es va celebrar una recepció al Centre Català de Caracas, a la qual van assistir socis i directius d’aquesta entitat. Gambús va preparar un breu discurs en el qual es va referir al paper que van jugar els centres socials durant l’etapa de la immigració de Catalunya a Amèrica.

De tornada a Europa, el 2014 va ser elegit candidat d’UDC per concórrer a les europees d’aquest any i va obtenir una curul que va mantenir fins a les eleccions europees de 2019.

Posteriorment va ser nomenat assessor de l’eurodiputada Maria Rosa Estaràs Ferragut.

 

Mort

El matí del 24 de novembre de 2019, Gambús va ser trobat sense signes vitals a l’habitació del seu hotel a Brussel·les, Bèlgica. Va ser traslladat a l’hospital, on va ser declarat mort poc temps després. S’esmenta el diagnòstic de mort sobtada. Va morir als 45 anys.

 

Font:

Hemeroteca La Vanguardia. Enllac aqui:  

Photo By Convergència Democràtica de Catalunya – Míting Manresa. Tremosa, Mas, Trias i Gambús, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37468797