Barcelona (ES) 1903 / Barcelona (ES) 1977

Dibuixant humorístic i muralista

Va assistir a classes a la Llotja i al Cercle Artístic Sant Lluc, i aviat va començar a publicar en un bon nombre de revistes dels anys vint: El Borinot, La Barrila Esportiva, La Jornada Esportiva o Xut!.

A l’època republicana va fer de dibuixant de premsa, de dibuixant publicitari i de decorador. En esclatar la guerra va formar part del Sindicat de Dibuixants Professionals de la UGT.

En concloure la Guerra Civil es va exiliar a França, on va treballar com a il·lustrador i decorador.

Com a dibuixant va publicar una tira al diari L’Independent de Perpinyà, on el protagonista era un nen català anomenat Kim.

El 1950 es va traslladar a Argentina i es va instal·lar a Buenos Aires. Allí va dibuixar per a la revista Mundo Infantil i també va treballar per a films de dibuixos animats fins a 1955, any en què es trasllada a Veneçuela.

Viu a Caracas entre 1955 i 1961. Treballa per a la revista Tricolor, del Ministeri d’Educació veneçolà, on col·laborava un altre il·lustrador català, Arturo Moreno.

D’acord amb algunes fonts, aconsegueix feina al departament de publicitat de la multinacional holandesa Philips.

El 1961 va tornar a Catalunya i es va establir a Barcelona. Allà va reprendre la seva activitat periodística, amb col·laboracions als diaris Tele-exprés, on va il·lustrar setmanalment un tema d’actualitat que va titular ‘Cámara Bufa’, i a “El Correo Catalán”, on dibuixava una pàgina sencera a tot color els diumenges.

 

Fonts:

Enciclopedia Catalana: Enllaç aquí.

Cartellistes Blogspot. Enllaç aquí.

Fotografia: Humoristan. Enllaç aquí.