Sobre Arrels

arrelsve.cat és una iniciativa de Centre Català de Caracas (Junta Directiva 2019- 2020) amb el suport de l'Oficina Cultural de l'Ambaixada d'Espanya a Veneçuela i del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, que neix per recollir i centralitzar tota la informació possible sobre la participació de la immigració catalana, valenciana, balear i de l'Aragó catalanòfon (Aragó Oriental) a Veneçuela i la seva repercussió en els diferents àmbits i escenaris on va actuar, actua i actuarà.
A mitjà termini, aquest projecte busca donar a conèixer els beneficis socials, culturals i econòmics que produeix aquesta població que emigra del seu país per diverses raons i que s'estableix, fent arrels en altres terres.

Per què Arrels?

Arrels és el nom en català i valencià -en llengua balear 'rels'- que designa la paraula 'raíces'. La metàfora és més que adequada: Una planta per créixer, el primer que busca és 'Arrelar'. L'arrel ajuda a procurar el sosteniment i ofereix una base per al creixement.
Aquesta migració que va arribar a Veneçuela des del descobriment fins als nostres dies, i que continuarà arribant en major o menor quantia tendeix a arrelar al país i a deixar aportacions de diferents formes.

 

Junta Directiva Centre Català de Caracas (2019 - 2020)

President: Juan Soler

Vicepresident: Oriol Umbert

Tresorer: Carlos Llagostera

Secretària: María Elena Trinker

Vocals:

Rosario Linda Bena

Jordi Cabrelles

Mario Cellini

Miguel Ángel Corominas

Jonathan Marini

Carlos Prieto

Montserrat Ranera T.

José Ruiz

 

Ambaixada d'Espanya a Veneçuela

www.culturaesve.org.ve

Facebook: Oficina Cultural Ambaixada Espanya a Veneçuela

Twitter: @CulturaES_VE

Instagram: @CulturaES_VE

centre_cat_MAR2022_OK
acci_exteriorlisto_

Arrelsve.cat és una iniciativa de Centre Català de Caracas amb el suport del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, per centralitzar informació sobre la immigració catalana, valenciana, balear i aragonesa catalanoparlant a Veneçuela.

Busques a algú en particular?

arrels_250px